Navigation path

Left navigation

Additional tools


EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK

ECA/13/24

Luxembourg, 2013. szeptember 10

MEGHÍVÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRA
A tagállamok és a Bizottság optimálisan használták‑e fel a forrásokat a vidéki gazdaság diverzifikációjával kapcsolatos intézkedések megvalósításakor?

A vidéki gazdaság diverzifikációját célzó uniós vidékfejlesztési kiadások célja olyan vidéki problémák kezelése, mint az elnéptelenedés, a gazdasági lehetőségek hiánya és a munkanélküliség. Ennek keretében forrásokat nyújtanak a vidéki lakosság és vállalkozások számára a növekedés, foglalkoztatás és fenntartható fejlődés támogatása céljából.

Az Európai Számvevőszék azt értékelte, hogy ezeket az intézkedéseket úgy tervezték-e meg és úgy hajtották-e végre, hogy azok eredményesen járuljanak hozzá a növekedéshez és a munkahelyteremtéshez, és hogy a leghatékonyabb és legeredményesebb projekteket támogatták-e. Ezenkívül a Számvevőszék azt is értékelte, hogy a rendelkezésre álló monitoring- és értékelési információk megbízható, teljes körű, időben történő tájékoztatást nyújtottak-e az intézkedések eredményeiről.

A jelentés főbb következtetéseit és ajánlásait Jan Kinšt, a Számvevőszék cseh tagja mutatja be a sajtónak.


IDŐPONT: 2013. szeptember 17., kedd, 10:30

HELYSZÍN: The RESIDENCE PALACE - Nemzetközi Sajtóközpont
MAALBEEK TEREM
155, rue de la Loi, 1040 Brüsszel – Belgium

SAJTÓCSOMAG: A sajtótájékoztatón a különjelentést és a sajtóközleményt tartalmazó sajtócsomagot bocsátunk rendelkezésre. A különjelentést a Számvevőszék honlapján (www.eca.europa.eu az Unió 22 hivatalos nyelvén közzétesszük.

TOLMÁCSOLÁST francia és angol nyelven biztosítunk.


Side Bar