Navigation path

Left navigation

Additional tools

CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ

ECA/13/10

Luxemburg, 11 aprilie 2013

INVITAȚIE - CONFERINȚĂ DE PRESĂ
Au reușit măsurile structurale ale UE să sprijine cu succes regenerarea siturilor industriale și militare dezafectate?

    În ultimii ani, au devenit disponibile din ce în ce mai multe situri industriale și militare abandonate (așa-numitele „brownfields” sau situri dezafectate). Se estimează că, în Europa, numărul acestora variază de la câteva sute în statele membre de mici dimensiuni la câteva sute de mii în statele membre mai mari, cu un trecut industrial bogat. Numeroase situri dezafectate sunt contaminate. Uniunea Europeană promovează prin măsuri structurale regenerarea și reutilizarea acestor situri, cu scopul de a proteja sănătatea umană și mediul și de a limita extinderea urbană.

În cadrul acestui raport special s-a evaluat dacă proiectele de regenerare cofinanțate de UE și-au atins obiectivele, dacă sprijinul acordat de UE pentru regenerarea siturilor industriale și militare a fost direcționat pe baza unor criterii solide și dacă rezultatele au fost obținute la cel mai mic cost pentru bugetul UE.

Auditul a avut loc în perioada martie‑decembrie 2011, la nivelul Comisiei și în cele cinci state membre care au primit cele mai multe fonduri pentru proiecte finanțate în perioadele de programare 2000‑2006 și 2007‑2013, și anume Germania, Regatul Unit, Ungaria, Polonia și Republica Cehă. A fost examinat un eșantion de 27 de proiecte, pentru care cofinanțarea totală acordată de UE s-a ridicat la 231 de milioane de euro.

Principalele concluzii și recomandări ale raportului vor fi prezentate presei de către domnul Henri Grethen, membru al Curții de Conturi Europene.


DATA ȘI ORA EVENIMENTULUI Joi, 18 aprilie 2013, la ora 10:30

LOCUL DE DESFĂȘURARE The RESIDENCE PALACE - International Press Centre
SALA „MAALBEEK”
155, rue de la Loi, 1040 Bruxelles – Belgia

În cadrul conferinței de presă se va pune la dispoziție un DOSAR DE PRESĂ, care include textul integral al raportului special și un comunicat de presă. Raportul special va fi publicat pe site-ul internet al Curții, www.eca.europa.eu, în 22 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Se vor asigura servicii de INTERPRETARE în limbile engleză și franceză.


Side Bar