Navigation path

Left navigation

Additional tools


CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ

ECA/12/47
Luxemburg, 20 noiembrie 2012

Invitație - briefing
Agricultură

Primul raport al Curții de Conturi Europene cu privire la principala schemă de sprijin pentru veniturile fermierilor din noile state membre (cunoscută sub denumirea de „schema de plată unică pe suprafață” (Single Area Payment Scheme - SAPS). Acest raport furnizează o evaluare aprofundată a principalelor deficiențe, cum ar fi plăți efectuate către beneficiari care nu desfășoară nicio activitate agricolă (sau care desfășoară doar activități agricole neglijabile), plăți efectuate pentru terenuri abandonate sau pentru terenuri destinate unor activități cu caracter neagricol, plăți efectuate către entități de stat, o concentrare puternică a sprijinului către un număr restrâns de exploatații de dimensiuni mari etc., deficiențe care trebuie abordate pentru a îmbunătăți buna gestionare a acestei scheme. Raportul reprezintă o contribuție la dezbaterile care au loc în prezent referitor la reforma politicii agricole comune.

Prezentarea raportului în fața reprezentanților presei și a publicului va fi susținută de către domnul Michel Cretin, membru al Curții de Conturi Europene.

Raportul special nr. 16/2012: „Eficacitatea schemei de plată unică pe suprafață, ca sistem tranzitoriu de sprijin pentru fermieri în noile state membre”

DATA ȘI ORA EVENIMENTULUI Marți, 27 noiembrie 2012, ora 10:30

LOCUL DE DESFĂȘURARE RESIDENCE PALACE - International Press Centre
SALA „MAELBEEK”
155, rue de la Loi, 1040 Bruxelles - Belgia (www.residencepalace.be)

Se vor asigura servicii de INTERPRETARE în limbile engleză și franceză.

Accesul în sala de reuniuni nu face obiectul niciunei acreditări speciale.

Se va pune la dispoziție un DOSAR DE PRESĂ, care include textul integral al raportului special și un rezumat al acestuia în 22 de limbi oficiale și care se va publica pe site-ul Curții, www.eca.europa.eu.


Side Bar