Navigation path

Left navigation

Additional tools

CES/13/33

18 aprilie 2013

O nouă prezență nord-irlandeză în Europa

Fosta vicepreședintă a Adunării Irlandei de Nord, Jane Morrice, a fost aleasă vicepreședintă a unei organizații din Bruxelles care îi consiliază pe legiuitorii Uniunii Europene. Comitetul Economic și Social European, pe scurt CESE, este alcătuit din 344 de membri din 27 de state membre ale UE. Jurnalista Jane Morrice, care a lucrat pentru BBC Belfast și European Report în Bruxelles, va fi responsabilă pentru comunicare în timpul celor doi ani și jumătate ai mandatului său.

Jane Morrice nu este străină de afacerile europene. Ea a condus Biroul Comisiei Europene din Irlanda de Nord la începutul anilor '90 și s-a implicat în grupul operativ al UE care a contribuit la instituirea primului program PEACE al UE. Știe că a promova Europa înseamnă să mergi la deal cu vântul în față.

„Niciodată nu a fost ușor să convingi oamenii de valoarea apartenenței la Uniunea Europeană. Toate evenimentele recente, de la salvarea băncilor din bani publici până la criza sistemului bancar, fac și mai dificilă această sarcină”, declară ea.

„Acum mai mult decât oricând UE trebuie să fie solidară și oamenii trebuie să se exprime pentru a ajuta la modelarea noii Europe care se va desprinde din haosul și confuzia care au caracterizat ultimii ani. Iar CESE este aici pentru a da o mână de ajutor în acest sens.”

Rolul dnei Jane Morrice va cuprinde de asemenea reprezentarea CESE într-o largă varietate de ocazii și prezidarea unor sesiuni ale ședințelor plenare lunare. Este o activitate similară celei din funcția de vicepreședintă a Adunării Irlandei de Nord, în care a fost aleasă în 1998 pentru a reprezenta Coaliția Femeilor din Irlanda de Nord.

Noua echipă prezidențială, din care fac parte de asemenea președintele Henri Malosse, din Franța, și vicepreședintele Hans-Joachim Wilms, din Germania, și-a început mandatul la 18 aprilie 2013.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

Unitatea Presă a CESE

E-mail: press@eesc.europa.eu

Tel: + 32 2 546 8207

_______________________________________________________________________________

Comitetul Economic și Social European asigură reprezentarea diferitelor componente cu caracter economic și social ale societății civile organizate. Este un organ instituțional consultativ, instituit prin Tratatul de la Roma din 1957. Rolul său consultativ le permite membrilor Comitetului, deci și organizațiilor pe care aceștia le reprezintă, să participe la procesul de luare a deciziilor la nivelul UE. Comitetul are 344 de membri din toate statele membre, care sunt numiți de Consiliul Uniunii Europene.

_______________________________________________________________________________


Side Bar