Navigation path

Left navigation

Additional tools

CES/13/33

18. huhtikuuta 2013

Uusi pohjois-irlantilainen kasvo Euroopassa

Pohjois-Irlannin edustajakokouksen entinen varapuhemies Jane Morrice on valittu Brysselissä sijaitsevan, EU:n lainsäätäjille neuvoa antavan Euroopan talous- ja sosiaalikomitean (ETSK:n) varapuheenjohtajaksi. ETSK:ssa on yhteensä 344 jäsentä, jotka tulevat EU:n kaikista 27 jäsenvaltiosta. BBC:n toimittajana Belfastissa sekä brysseliläisessä European Report -uutistoimistossa toiminut Morrice vastaa kahden ja puolen vuoden pituisen toimikautensa aikana viestintätoimista.

EU-asiat ovat Morricelle tuttuja, sillä 1990-luvun alussa hän toimi Euroopan komission Pohjois-Irlannin-edustuston päällikkönä, ja osallistui EU:n ensimmäisen rauhanohjelman laatineeseen työryhmään. Hän tietää, että EU:n puolesta puhuminen ei tule olemaan helppo tehtävä.

"Koskaan ei ole ollut helppoa vakuuttaa ihmisiä siitä, että on arvokasta olla osa Euroopan unionia. Viime aikojen tapahtumat pelastusoperaatioineen ja pankkikriiseineen ovat tehneet tehtävästä vieläkin vaikeamman", Morrice myöntää.

"EU:n on nyt enemmän kuin koskaan toimittava yhdessä. Ihmisten on tuotava esiin mielipiteensä ja autettava muovaamaan viime vuosien kaaoksen ja sekavuuden jälkeinen uusi Eurooppa. ETSK on valmis auttamaan heitä siinä."

Jane Morricen tehtäviin kuuluu myös edustaa ETSK:ta monenlaisissa tilaisuuksissa sekä johtaa vuorollaan puhetta kuukausittain pidettävässä täysistunnossa. Työssä on yhtäläisyyksiä hänen toimintaansa Pohjois-Irlannin edustajakokouksen varapuhemiehenä, johon tehtävään hänet valittiin Northern Ireland Women’s Coalition -puolueesta vuonna 1998.

ETSK:n uusi puheenjohtajisto, johon Morricen lisäksi kuuluvat puheenjohtaja Henri Malosse Ranskasta ja varapuheenjohtaja Hans-Joachim Wilms Saksasta, aloitti toimikautensa 18. huhtikuuta 2013.

Lisätietoja:

ETSK:n lehdistöyksikkö

Sähköposti: press@eesc.europa.eu

Puh.: +32 25468207

_______________________________________________________________________________

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea edustaa järjestäytyneeseen kansalaisyhteiskuntaan kuuluvia talous- ja yhteiskuntaelämän eri aloja. Komitea on neuvoa-antava elin, joka on perustettu vuonna 1957 allekirjoitetulla Rooman sopimuksella. Sen neuvoa-antava tehtävä antaa komitean jäsenille ja heidän edustamilleen organisaatioille mahdollisuuden osallistua Euroopan unionin päätöksentekoprosessiin. Euroopan unionin neuvosto nimeää komitean 344 jäsentä kaikkialta Euroopasta.

_______________________________________________________________________________


Side Bar