Navigation path

Left navigation

Additional tools

CES/13/33

Den 18. april 2013

Et nyt nordirsk ansigt i Europa

Tidligere næstformand for det nordirske parlament, Jane Morrice, er blevet valgt til næstformand for en organisation med hjemsted i Bruxelles, som rådgiver EU's lovgivere. EØSU, også kendt som Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg, består af 344 medlemmer fra de 27 EU-medlemslande. Jane Morrice, som er uddannet journalist og har arbejdet for BBC Belfast og European Report i Bruxelles, vil under sin mandatperiode på 2 ½ år få ansvaret for EØSU's kommunikation.

Jane Morrice er ikke ukendt med europæiske anliggender, da hun var leder af Kommissionens kontor i Nordirland i starten af 1990'erne og var involveret i den EU-taskforce, som hjalp med at udarbejde EU's første Fredsprogram for Nordirland. Hun er godt klar over, at det ikke er nogen let opgave at promovere EU.

"Det har aldrig været nemt at overbevise folk om fordelene ved at være medlem af Den Europæiske Union, og alt det, der er sket i den seneste tid, fra redningspakker til bankkriser, har kun gjort opgaven endnu sværere", påpegede hun.

"Nu må EU mere end nogensinde før stå sammen, og det er vigtigt, at borgerne giver deres mening til kende og derigennem hjælper med til at forme det nye Europa, som vil opstå ud af det kaos og den forvirring, som har præget de seneste år. EØSU vil være med til at få det til at ske."

Jane Morrice vil også skulle repræsentere EØSU ved flere forskellige lejligheder og lede nogle af møderne ved de månedlige plenarforsamlinger. Dette ligger ikke fjernt fra hendes arbejde som næstformand for det nordirske parlament, som hun blev valgt ind i for partiet Northern Ireland Women's Coalition i 1998.

Den nye formandsgruppe, som også omfatter udvalgets formand Henri Malosse fra Frankrig og næstformand Hans-Joachim Wilms fra Tyskland, tiltrådte den 18. april 2013.

Yderligere oplysninger kan fås hos:

EØSU's pressekontor

E-mail: press@eesc.europa.eu

Tlf.: +32 2 546 8207

_______________________________________________________________________________

Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg repræsenterer de forskellige økonomiske og sociale grupper i det organiserede civilsamfund. EØSU blev oprettet i medfør af Rom-traktaten i 1957 og er et rådgivende institutionelt organ. EØSU's rådgivende funktion indebærer, at dets medlemmer og de organisationer, som de repræsenterer, får mulighed for at deltage i EU's beslutningsproces. EØSU's 344 medlemmer, som kommer fra alle dele af Europa, udpeges af Rådet for Den Europæiske Union.

_______________________________________________________________________________


Side Bar