Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE

COMUNICAT DE PRESĂ

BEI/14/133

Luxemburg/Bucureşti, 12 iunie 2014

BEI creşte cu 50 milioane EUR sprijinul pentru IMM-urile şi întreprinderile cu capitalizare medie din România

Banca Europeană de Investiţii (BEI) acordă UniCredit Leasing Corporation din România un împrumut de 50 milioane EUR pentru finanţarea proiectelor promovate de întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) şi de întreprinderile cu capitalizare medie din domeniul agriculturii, industriei şi serviciilor din România. Se preconizează că cel puţin 70% din împrumut va sprijini proiectele IMM-urilor, în timp ce întreprinderile cu capitalizare medie vor beneficia de circa 30% din valoarea împrumutului.

Potrivit dlui Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte al BEI, „fondurile BEI vor facilita accesul IMM-urilor şi întreprinderilor cu capitalizare medie române active în sectoarele agriculturii, industriei şi serviciilor din România. Îmbunătăţirea accesului la finanţare pe termen lung pentru aceste societăţi joacă un rol semnificativ în dezvoltarea şi diversificarea economiei României, având un impact pozitiv asupra creşterii economice şi creării de noi locuri de muncă în toată ţara, inclusiv în mediul rural.”

O parte din împrumut se va combina cu Facilitatea de finanţare a IMM-urilor, un program comun al BEI şi al Comisiei Europene care îmbină împrumuturile BEI şi ajutoarele nerambursabile ale Comisiei pentru a îmbunătăţi capacitatea şi infrastructura de creditare pentru IMM-uri.

Împrumutul actual reprezintă o continuare a cooperării fructuoase între BEI şi UniCredit Leasing Corporation din România. Împrumutul anterior acordat de BEI, în valoare de 50 milioane EUR, a fost utilizat în întregime în beneficiul proiectelor IMM-urilor şi întreprinderilor cu capitalizare medie.

Context:

Banca Europeană de Investiţii este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene şi este deţinută de statele membre ale UE. Banca pune la dispoziţie finanţare pe termen lung pentru investiţii solide, cu scopul de a contribui la atingerea obiectivelor politicilor UE.

Relaţia cu presa:

Dušan Ondrejička, d.ondrejicka@eib.org, tel.: +352-4379-83334

Site internet: http://www.eib.org/press - Biroul de presă: +352 4379 21000 – press@eib.org


Side Bar