Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR

Europese Commissie - Upcoming events

Maandag 18 december: MolenGeek coding school gaat Europees - perspunt met vice-voorzitter Andrus Ansip en Belgische vice-Eerste Minister Alexander De Croo

Het nieuws:

Op maandag 18 December organiseert de coding school MolenGeek een perspunt om hun Europeese uitbreidingsplan te presenteren, met een eerste project in Padua, Italië: "The Padua Tech Station by MolenGeek".  

Vice-voorzitter van de Europese Commissie Andrus Ansip, verantwoordelijk voor de digitale interne markt, en de Belgische Vice-eersteminister Alexander De Croo, verantwoordelijk voor Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post, staan achter dit initiatief en zullen Belgische en Europese acties presenteren die de uitbreiding van startups ondersteunen en digitale vaardigheden bevorderen.

 

Achtergrond:

MolenGeek, incubator voor tech startups en trainingscentrum in technologieën, werd twee jaar geleden opgericht door vijf jonge ondernemers. De organisatie wordt geleid door Julie Foulon en Ibrahim Ouassari. Naast de begeleiding van tech start-ups, helpt MolenGeek jongeren hun digitale en ondernemerschapsvaardigheden te ontwikkelen via onder andere programmeerworkshops.

MolenGeek geniet van financiering van de Belgische digitale Agenda en van privépartners. De organisatie neemt deel aan Europese projecten zoals de Europese Startup-prijs voor mobiliteit, Startup Europe en in activiteiten zoals de Digitale coalitie voor Vaardigheden en Jobs.

 

Meer informatie:

Wanneer: Maandag 18 december – 14u00-14u30

Waar: MolenGeek, Meelfabrieksplein 10, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Registratie: Julie Foulon

 

 

AGENDA/17/5321

Contactpersoon voor de pers:

Voor het publiek: Europe Direct per telefoon 00 800 67 89 10 11 of e-mail


Side Bar