Navigation path

Left navigation

Additional tools

Euroopan komissio - Upcoming events

14. syyskuuta 2017 #AskJuncker – YouTube-keskustelu puheenjohtaja Junckerin kanssa unionin tilaa koskevasta puheesta

Uutinen:

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker osallistuu torstaina 14. syyskuuta 2017 klo 14.00 kolmen nuoren ”tubettajan” kanssa keskusteluun unionin tilaa koskevasta puheestaan, jonka hän pitää edellisenä päivänä Euroopan parlamentissa.

Verkkokeskustelu järjestetään yhteistyössä Euronewsin, Debating Europe -foorumin ja YouTuben kanssa. Se tarjoaa puheenjohtajalle ja eurooppalaisille nuorille tilaisuuden keskustella unionin tilasta ja tulevaisuudesta # FutureofEurope.

Euroopan tulevaisuudesta #FutureofEurope on keskusteltu kaikkialla Euroopassa kansalaisten, Euroopan parlamentin, kansallisten parlamenttien, paikallis- ja alueviranomaisten sekä kansalaisyhteiskunnan kanssa. Puheenjohtaja Juncker ottaa keskusteluissa esitettyjä ajatuksia esiin unionin tilaa koskevassa puheessaan, esittää omia näkemyksiään Euroopan tulevaisuudesta ja kertoo tulevien vuosien painopisteistä.

 

Taustaa:

Euroopan komission puheenjohtaja pitää aina syyskuussa puheen unionin tilasta Euroopan parlamentissa. Hän kartoittaa puheessaan kuluneen vuoden saavutuksia ja esittelee tulevan vuoden painopisteet. Puheenjohtaja kertoo myös, miten komissio aikoo vastata Euroopan unionin kiireellisimpiin haasteisiin. Puhetta seuraa täysistuntokeskustelu. Tästä käynnistyy parlamentin ja neuvoston kanssa käytävä vuoropuhelu, jonka pohjalta laaditaan komission seuraavan vuoden työohjelma.

Unionin tilaa koskevasta puheesta määrätään Euroopan parlamentin ja komission välisistä suhteista vuonna 2010 tehdyssä puitesopimuksessa, joka perustuu Lissabonin sopimukseen. Puitesopimuksessa määrätään myös, että puheenjohtaja lähettää Euroopan parlamentin puhemiehelle ja neuvoston puheenjohtajavaltiolle kirjeen, jossa esitetään toimet, joita komissio aikoo toteuttaa lainsäädäntöteitse ja muilla aloitteilla seuraavan vuoden loppuun mennessä (tässä tapauksessa vuonna 2018).

 

Tilaisuus:

Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker osallistuu torstaina 14. syyskuuta 2017 klo 14.00 YouTube-keskusteluun kolmen eurooppalaisen nuoren kanssa. He ovat Abdel en Vrai Belgiasta, Diana zur Löwen Saksasta ja Kovy Tšekistä. Keskustelu lähetetään suorana Euronews-kanavalla, Euronewsin YouTube-kanavalla ja Europe by Satellite -palvelussa, ja se tulkataan kaikille EU:n virallisille kielille. Keskustelua voi seurata suoratoistona komission lehdistöhuoneessa.

 

Lähteet:

Puhe unionin tilasta 2017: https://ec.europa.eu/commission/state-union-2017_en

Puheenjohtaja Junckerin puhe unionin tilasta 2016: https://ec.europa.eu/commission/state-union-2016_en

Puheenjohtaja Junckerin puhe unionin tilasta 2015: https://ec.europa.eu/commission/state-union-2015_en

Valkoinen kirja Euroopan tulevaisuudesta: https://ec.europa.eu/commission/white-paper-future-europe-reflections-and-scenarios-eu27_en

 

AGENDA/17/3161

Lisätietoa tiedotusvälineille:

Lisätietoa yleisölle: Europe Direct -palvelu, puh. 00 800 67 89 10 11 tai sähköposti


Side Bar