Educație, formare și tineret


Fiecare țară din UE este responsabilă de propriul sistem de educație și formare profesională, însă UE ajută statele membre să stabilească obiective comune și să facă schimb de bune practici.

Programul său dedicat acestui domeniu, Erasmus+ Englishfrançais , își propune în principal să reducă șomajul în rândul tinerilor, să dezvolte competențele acestora și să le sporească astfel șansele de angajare.

Oportunități pentru tineri

Grup de ucenici © Carofoto

Recunoașterea calificărilor profesionale la nivel european reprezintă o prioritate.

Strategia UE pentru tineret Deutsch (de) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) promovează șansele egale în învățământ și pe piața muncii și îi încurajează pe tineri să participe activ la viața societății.

Erasmus+ - Educație, formare, tineret și sport

  • Buget total – 14,7 miliarde de euro (o creștere cu 40% față de bugetul precedent, 2007-2013)
  • Va ajuta peste 4 milioane de oameni, majoritatea dintre ei tineri, să studieze, să se formeze, să câștige experiență profesională sau să desfășoare activități de voluntariat în străinătate
  • Va ajuta peste 125 000 de organizații să colaboreze cu omologi din alte țări pentru a inova și moderniza metodele de predare și activitățile pentru tineret.

Erasmus+ înlocuiește 7 programe ale UE în aceste domenii, simplificând astfel accesul la finanțare, inclusiv pentru sport, ceea ce este o premieră.

Europass - un CV standard

Europass este un set de documente care vă permit să vă prezentați competențele și calificările într-un format standard la nivel european. Cu ajutorul său, angajatorilor le este mai ușor să identifice calificările acordate în alte țări, iar lucrătorilor, să își caute un loc de muncă în străinătate.

Statuia lui Erasmus © Universitatea Erasmus din Rotterdam

Programul european Erasmus, care le permite tinerilor să studieze în străinătate, poartă numele unui mare savant din secolul al XVI-lea.

Calificări - comparabilitate și recunoaștere

Cadrul european al calificărilor English facilitează comparațiile între diferite calificări naționale, făcând o paralelă între anumite examene și niveluri de învățământ și un cadru de referință comun. Obiectivul său este să-i ajute pe cetățenii europeni să studieze sau să lucreze în străinătate.

Educație și formare profesională

Procesul Copenhaga” facilitează cooperarea dintre țările europene (inclusiv toate statele membre ale UE), sindicate și angajatori, în vederea îmbunătățirii programelor de studii și formare profesională. Printre rezultatele acestei cooperări se numără sistemul european de credite și rețeaua de asigurare a calității English, care îi ajută pe cei care lucrează și studiază în străinătate.

Învățământ superior

Procesul de la Bologna” și lansarea Spațiului european al învățământului superior English au scopul de a facilita trecerea de la un sistem de educație la altul, prin promovarea recunoașterii reciproce a perioadelor de studiu, a calificărilor comparabile și a unor standarde uniforme de calitate.

Inovare și antreprenoriat

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT)

Principala misiune a EIT English este de a reuni universitățile, centrele de cercetare și întreprinderile de top din Europa pentru a răspunde unor provocări sociale majore.

Cercetare - Programul Marie Skłodowska-Curie

Acțiunile Marie Skłodowska-Curie sprijină cariera și formarea cercetătorilor din toate domeniile științifice, mai ales prin facilitarea unor perioade de studiu sau muncă în alte țări și sectoare.

Începutul paginii

Educație, formare, tineret și sport

Manuscris actualizat în noiembrie 2014

Această publicaţie face parte din seria „Să înţelegem politicile Uniunii Europene”


Începutul paginiiRămâi conectat

Facebook

  • Fundaţia Europeană de FormareEnglish (en)
  • Sprijin pentru posibilităţi avansate de învăţare şi formare profesională în Europa de Est şi CaucazEnglish (en)
  • Reţeaua EurydiceEnglish (en)
  • Erasmus +English (en)

Începutul paginii

CONTACT

Pentru informaţii generale

Sunaţi la
00 800 6 7 8 9 10 11 Detalii despre serviciile oferite

Trimiteţi-ne întrebările dvs. prin e-mail

Datele de contact ale instituţiilor, relaţii cu presa, vizite

Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

DaNu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: