RSS
Index alfabetic

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Strategia europeană în domeniul sănătăţii

Sănătate publică

Strategia europeană în domeniul sănătăţii plasează aspectele legate de sănătate în centrul ansamblului de politici comunitare, pentru a oferi o mai bună protecţie cetăţenilor europeni şi pentru a îmbunătăți sănătatea acestora. Este vorba, în special, de a face faţă problemelor din ce în ce mai acute şi riscurilor majore pentru sănătate, cum ar fi pandemiile şi bioterorismul.
Strategia defineşte, de asemenea, obiectivele şi priorităţile ca răspuns la principalele provocări în materie de sănătate. Aceasta consolidează, de asemenea, cooperarea comunitară în acele domenii în care statele membre nu pot acţiona singure, contribuind la diseminarea cunoştinţelor şi a informaţiilor în domeniile respective. În sfârşit, strategia sprijină cercetarea, în special în ceea ce priveşte noile tehnologii, pentru a îmbunătăţi prevenirea bolilor şi siguranţa pacienţilor.

Aviz juridic | Despre site | Căutare | Contact | Începutul paginii