RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Európai egészségügyi stratégia

Közegészségügy

Az európai egészségügyi stratégia az egészségvédelemmel összefüggő kérdéseket az összes közösségi szakpolitika középpontjába állítja, hogy jobban megvédhesse az európai polgárokat és javíthassa egészségi állapotukat. Különösen lényeges célkitűzés a növekvő jelentőségű problémák és a fontosabb egészségügyi kockázatok, például a világjárványok és a bioterrorizmus kezelése.
A stratégia ezenkívül meghatározza az egészségügy területén legnagyobb kihívást jelentő problémákkal kapcsolatos célkitűzéseket és reakciókat. Megerősíti továbbá a közösségi együttműködést azokon a területeken, ahol a tagállamok nem tudnak önmagukban fellépni, és hozzájárul a kapcsolódó ismeretek és információk terjesztéséhez. Végezetül támogatja a (különösen az új technológiák kifejlesztésére irányuló) kutatást a betegségmegelőzés és a betegbiztonság javítása érdekében.

Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére