RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Rendőrségi és vámügyi együttműködés

A szabadság, a biztonság és a jog érvényesülése

Az állampolgárok védelméhez a tagállamok bűnüldöző szervei közötti kölcsönös segítségnyújtás és információcsere javítása szükséges. Különösen fontos az egyes tagállamok rendőri és vámügyi szervei közötti együttműködés erősítése annak érdekében, hogy hatékonyabban tudjanak fellépni a bűncselekményekkel szemben mind helyi, mind pedig európai szinten.
A rendőrségi szolgálatok közötti kölcsönös segítségnyújtás az olyan szerveken alapul, mint az Europol és az Európai Rendőrakadémia (CEPOL). A vámügyi együttműködés alapja a II. Nápolyi Egyezmény.
Ezen túlmenően különféle eszközök állnak még rendelkezésre a rendőrségi és vámügyi együttműködési célok elérésére. Ezek közé tartozik a „Bűnmegelőzés és a bűnözés elleni küzdelem” egyedi program, a Vám 2013 program, valamint a korszerűsített vámkódex.

Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére