RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


A szabadság, a biztonság és a jog érvényesülése

A szabadság, a biztonság és a jog érvényesülése

A szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térség azért jött lére, hogy biztosítsa a személyek szabad mozgását, és magasabb szintű védelmet nyújtson az állampolgárok számára. Az általa lefedett szakpolitikai területek az Európai Unió külső határainak őrizetétől a polgári és büntetőügyekben folytatott igazságügyi együttműködésig terjednek. Magában foglalja a bevándorlási és menekültügyi politikákat, a rendőrségi együttműködést, valamint a bűnözés (terrorizmus, szervezett bűnözés, ember- és kábítószer-kereskedelem stb.) elleni küzdelmet.
A szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térség a tamperei (1999–2004), hágai (2004–2009) és stockholmi (2010–2014) programokon alapul. Az Európai Unió működéséről szóló szerződés V. címére vezethető vissza, amely a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térségre vonatkozóan tartalmaz rendelkezéseket.

Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére