RSS
Alfabetisk indeks

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Bekæmpelse af terrorisme

Retfærdighed, frihed og sikkerhed

I og med at terrorismen udgør en trussel for sikkerheden, friheden og værdierne i EU og for borgerne, skal EU's bekæmpelse af dette fænomen være hensigtsmæssig og tilpasset situationen. Forebyggelse, beskyttelse, retsforfølgelse og retshåndhævelse udgør således de fire centrale områder for EU's indsats. Den Europæiske Union prioriterer dels forebyggelse og retshåndhævelse over for terrorhandlinger, dels beskyttelse af infrastrukturer og borgere. Den fokuserer også på terrorismens årsager, dens midler og kapacitet. Koordineringen mellem retshåndhævende myndigheder og retsmyndigheder i EU og det internationale samarbejde har ligeledes stor betydning for en effektiv bekæmpelse af dette internationale fænomen.
Amsterdam-traktaten fastlagde grundlaget for Unionens indsats på et tidspunkt, hvor der var langt færre medlemsstater. Denne indsats blev forstærket i takt med de attentater, der ramte USA (i 2001) og Europa (Madrid og London i 2004 og 2005).

Juridisk meddelelse | Om dette websted | Søgning | Kontakt | Sidens top