RSS
Abecedno kazalo

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Boj proti organiziranemu kriminalu

Pravica, svoboda in varnost

Organizirani kriminal je grožnja gospodarstvu in družbi v Evropi. Odziv Evropske unije v boju proti organiziranemu kriminalu je prilagojen večplastnosti tega pojava in usmerjen tako v trgovino z ljudmi, orožjem in drogami kot v gospodarski in finančni kriminal, korupcijo ter pranje denarja. Pokriva tudi nove razsežnosti organiziranega kriminala, kot sta kibernetski in okoljski kriminal.
Celovit pristop, ki usmerja ukrepanje EU, sega od preprečevanja do pregona. To v glavnem temelji na učinkovitem sodelovanju med organi držav članic in predvsem organi pregona, vključno z izmenjavo informacij in vzajemno pomočjo pri zasegih in zaplembah. Boj proti organiziranemu kriminalu ima globalno razsežnost in vpliva na mnoga področja ukrepanja in politik EU.

Pravno obvestilo | O spletišču | Išči | Kontakt | Na vrh