RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


A szervezett bűnözés elleni küzdelem

A szabadság, a biztonság és a jog érvényesülése

A szervezett bűnözés veszélyt jelent Európa gazdaságára és társadalmára. Az Európai Uniónak a szervezett bűnözés elleni küzdelem terén adott válasza igazodik e jelenség összetett voltához, és az egyaránt irányul az ember-, a fegyver- és a kábítószer-csempészet, a gazdasági és pénzügyi bűnözés, a korrupció, valamint a pénzmosás ellen. Ezenkívül a szervezett bűnözés olyan új dimenzióit is lefedi, mint a számítógépes vagy a környezeti bűnözés.
Az EU lépéseit vezérlő integrált megközelítés a megelőzéstől a bűnüldözésig terjed. Ez alapvetően a tagállamok hatóságai és különösen a bűnüldöző szervek közötti hatékony együttműködésen alapul, ideértve az információk cseréjét, valamint a vagyontárgyak lefoglalása és elkobzása során nyújtott kölcsönös segítséget. A szervezett bűnözés elleni küzdelem globális méretű, és az EU számos cselekvési területét és szakpolitikáját érinti.

Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére