RSS
Aakkosellinen hakemisto

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Järjestäytyneen rikollisuuden torjunta

Oikeus, vapaus ja turvallisuus

Järjestäytynyt rikollisuus on uhka Euroopan taloudelle ja yhteiskuntajärjestelmälle. Siksi Euroopan unioni ottaa taistelussa järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan huomioon ilmiön monimuotoisuuden ja pyrkii puuttumaan ihmisten, aseiden ja huumeiden salakuljetukseen sekä talousrikollisuuteen, korruptioon ja rahanpesuun. EU taistelee myös järjestäytyneen rikollisuuden uusia muotoja kuten tietoverkko- ja ympäristörikollisuutta vastaan.
EU:n toimintaa ohjaa kokonaisvaltainen lähestymistapa, joka kattaa niin ennaltaehkäisyn kuin lainvalvonnan. Se perustuu jäsenvaltioiden toimielinten ja erityisesti poliisi- ja oikeusviranomaisten tehokkaaseen yhteistyöhön, kuten tiedonvaihtoon ja takavarikoinnissa avustamiseen. Järjestäytyneen rikollisuuden torjunta on maailmanlaajuista, ja se vaikuttaa moniin EU:n toimialoihin ja menettelytapoihin.

Oikeudellinen huomautus | Tietoa sivustosta | Haku | Yhteydenotot | Sivun alkuun