RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


A szabadság, a biztonság és a jog érvényesülése: bővítés

A szabadság, a biztonság és a jog érvényesülése

A szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térség a közösségi vívmányok része. E tekintetben az Európai Unióhoz (az EU-hoz) való csatlakozásért folyamodó országoknak át kell venniük és végre kell hajtaniuk az EU jogszabályaihoz és gyakorlatához történő illeszkedés szempontjából szükséges intézkedéseket. Az érintett területek közé tartoznak a határvédelem, a polgári jogi jogérvényesülés, valamint a kábítószerek, a szervezett bűnözés és a pénzmosás elleni küzdelem.
Az EU-hoz való csatlakozás a schengeni vívmányok összességének elfogadását is jelenti. Az EU-s tagság nem jelenti automatikusan a schengeni térség más országaival közös belső határok ellenőrzésének megszüntetését. Erre vonatkozóan a Tanács kifejezett döntése szükséges, miután az ellenőrzés megszüntetésének feltételei teljesültek.

Lásd még

Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére