RSS
Abecedno kazalo

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Finančne storitve: splošni okvir

Notranji trg

Integracija finančnih trgov pomeni, da bo kapital lahko razporejen bolj učinkovito in prispeva k boljši dolgoročni gospodarski uspešnosti. Evropska unija je vzpostavila zakonodajni okvir, ki je usmerjen h krepitvi sektorjev finančnih storitev, še posebej, da bi izboljšala uspešnost finančnih podjetij ter izboljšala likvidnost, konkurenčnost in finančno stabilnost.
Evropska politika finančnih storitev zajema nekaj pomislekov, ki so, kar se tiče olajšanja finančnih dejavnosti in izboljšanja njihove varnosti, skupni tudi politiki o prostem pretoku kapitala. Ta vprašanja izvirajo predvsem iz čezmejnega značaja te dejavnosti in tudi iz ogromnega porasta storitev, ki temeljijo na novih tehnologijah.
Politika finančnih storitev pokriva tri glavne sektorje: bančni sistem, zavarovanje in vrednostne papirje. Poleg določanja pravil za podjetja in vlagatelje (banke, zavarovanja in vrednostni papirji) Unija namerava večji poudarek nameniti zaščiti potrošnikov na posebnih področjih, kot so finančne storitve na drobno.

Pravno obvestilo | O spletišču | Išči | Kontakt | Na vrh