RSS
Abecedno kazalo

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Farmacevtski in kozmetični izdelki

Notranji trg

Evropska farmacevtska industrija igra pomembno vlogo pri zagotavljanju dobrega zdravstvenega standarda v Evropi. Evropska unija si zato prizadeva zagotoviti širok dostop do zdravil, javnosti ponuditi kakovostne informacije in zagotoviti, da so izdelana zdravila varna in učinkovita. Enotni trg za farmacevtske izdelke omogoča doseganje teh ciljev s tem, ko povečuje konkurenčnost industrije s spodbujanjem raziskav in inovacij za javno korist.
Evropska kozmetična industrija je pomemben delodajalec. V sami industriji je zaposlenih 150 000 ljudi, prodaja, distribucija in prevoz kozmetičnih izdelkov pa zagotavljajo še dodatnih 350 000 delovnih mest. Ta inovativna industrija je z vrednostjo proizvodnje več kot 35 milijard EUR vodilna na svojem področju v svetu. Cilj Evropske unije je omogočiti prost pretok kozmetičnih izdelkov na notranjem trgu in zagotoviti varnost teh izdelkov.

Glejte tudi

Pravno obvestilo | O spletišču | Išči | Kontakt | Na vrh