RSS
Alfabetische index

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Farmaceutische en cosmetische producten

Interne markt

De Europese farmaceutische industrie is een belangrijke factor om de volksgezondheid in de EU op een hoog peil te houden. Daarom zet de EU zich ervoor in dat de Europese bevolking kan beschikken over een ruim aanbod aan veilige, werkzame geneesmiddelen en adequaat geïnformeerd wordt. Dit kan worden bereikt dankzij de interne markt voor geneesmiddelen, waardoor het concurrentievermogen van de industrie wordt vergroot en tegelijk onderzoek en innovatie wordt gestimuleerd, wat de bevolking ten goede komt.
De cosmetische industrie is in Europa een belangrijke werkgever. De bedrijfstak zelf biedt werk aan 150 000 mensen en verder zorgen de verkoop, de distributie en het vervoer van cosmetica voor nog eens 350 000 arbeidsplaatsen. Met een productie ter waarde van meer dan 35 miljard euro neemt deze innoverende bedrijfstak op mondiaal niveau een leidende positie in. De EU waarborgt het vrije verkeer van cosmetica op de interne markt en zorgt er tevens voor dat deze producten veilig zijn.

Zie ook

Juridische mededeling | Over deze site | Zoeken | Contact | Naar boven