RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Gyógyszerkészítmények és kozmetikai termékek

Belső piac

Az európai gyógyszeripar fontos szerepet játszik az európaiak jó egészségi színvonalának biztosításában. Az Európai Unió ezért arra törekszik, hogy a gyógyszeripari termékek széles körben elérhetők legyenek és az emberek minőségi tájékoztatást kapjanak, valamint igyekszik biztosítani, hogy a gyártott gyógyszerek biztonságosak és hatásosak legyenek. A gyógyszerkészítmények egységes piaca lehetővé teszi e célok elérését azáltal, hogy a köz javát szolgáló kutatás és innováció előmozdításával növeli az ágazat versenyképességét.
Az európai kozmetikai ipar fontos munkaadó. 150 000 ember dolgozik magában az ágazatban, és a kozmetikai cikkek forgalmazása, elosztása és szállítása közvetett módon további mintegy 350 000 munkahelyet tart fenn. Ez az innovatív ágazat a 35 milliárd eurós értéket meghaladó termelésével a világelsők között van. Az Európai Unió törekszik a kozmetikai termékek szabad mozgásának biztosítására a belső piacon, és garantálni szeretné, hogy a termékek biztonságosak legyenek.

Lásd még

Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére