RSS
Aakkosellinen hakemisto

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Lääkkeet ja kosmetiikka

Sisämarkkinat

Eurooppalaisella lääketeollisuudella on tärkeä rooli eurooppalaisten terveyden korkean tason turvaamisessa. Tämän vuoksi Euroopan unioni pyrkii takaamaan lääkkeiden hyvän saatavuuden, jakamaan laadukasta tietoa kansalaisille ja valmistamaan turvallisia ja tehokkaita lääkkeitä. Lääkevalmisteiden yhtenäismarkkinat auttavat näiden tavoitteiden saavuttamisessa vahvistamalla alan kilpailua ja edistämällä tutkimusta ja innovointia kansalaisten eduksi.
Eurooppalainen kosmetiikkateollisuus on omalta osaltaan merkittävä työllistäjä. Alalla työskentelee 150 000 eurooppalaista, ja 350 000 työpaikkaa syntyy välillisesti kosmetiikkatuotteiden myynnin, jakelun ja kuljetuksen myötä. Kosmetiikkateollisuuden tuotannon arvo on yli 35 miljardia euroa, ja tämä innovatiivinen teollisuus onkin alallaan maailmanmarkkinajohtaja. Euroopan unioni pyrkii takaamaan kosmetiikkatuotteiden vapaan liikkuvuuden sisämarkkinoilla ja turvaamaan tuotteiden turvallisuuden.

Katso myös

Oikeudellinen huomautus | Tietoa sivustosta | Haku | Yhteydenotot | Sivun alkuun