RSS
Азбучен показалец

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Фармацевтични и козметични продукти

Вътрешен пазар

Европейската фармацевтична промишленост трябва да изиграе важна роля, за да осигури, че хората в Европа ще се радват на добър здравен стандарт. Затова Европейският съюз се стреми да гарантира широк достъп до лекарствените продукти, да предостави на обществеността висококачествена информация и да гарантира, че произвежданите лекарствени продукти са безопасни и ефикасни. Единният пазар на фармацевтичните продукти дава възможност за постигането на тези цели, като повишава конкурентоспособността на промишлеността посредством насърчаване на научни изследвания и иновации в полза на обществеността.
Европейската козметична промишленост е важен работодател. Само в промишления сектор са ангажирани 150 000 души, а други 350 000 работни места са индиректно създадени за продажбата, разпространението и транспорта на козметика. Тази новаторска промишленост е световен лидер в областта с производствена стойност над 35 млрд. евро. Европейският съюз цели да осигури свободното движение на козметични продукти на вътрешния пазар и да гарантира, че продуктите са безопасни.

Вижте още

Правна информация | За този сайт | Търсене | За контакти | Начало на страницата