RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Szellemi tulajdon

Belső piac

A szellemi tulajdonjogok egységes rendszere – az ipari tulajdonjogtól a szerzői és szomszédos jogokig – biztos alapot nyújt a kreativitásnak és innovációnak az Európai Unióban. A belső piac alapvető elveinek (az áruk és szolgáltatások szabad mozgásának, valamint a szabad versenynek) tiszteletben tartása a szellemi tulajdon európai szintű szabványosításán alapul. A szellemi tulajdon védelmét számos nemzetközi egyezmény biztosítja, amelyek többségét a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) és a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) hajtja végre. Az Európai Unióban két fontos testület látja el ezt a feladatot: a közösségi védjegyek és formatervezési minták bejegyzéséért felelős Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (OHIM), valamint az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO). Az európai ipar versenyképességének garantálása érdekében a Bizottság jelenleg egy hatékony közösségi szabadalmi rendszer bevezetéséért kampányol, amely kevésbé költséges lenne és nagyobb jogi hatállyal rendelkezne. E jogok védelme kiterjed azok kalózkodással, illegális kereskedelemmel és hamisítással szembeni megóvására is.

Lásd még

  • További információk olvashatók az Európai Bizottság Belső Piaci és Szolgáltatási Főigazgatóságának (DE) (EN) (FR) internetes oldalán
Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére