RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Humanitárius segítségnyújtás

Humanitárius segítségnyújtás

Az Európai Unió világelső a humanitárius segítségnyújtásban. A finanszírozásban, áruk vagy szolgáltatások nyújtásában, illetve technikai segítségnyújtásban testet öltő támogatás célja az Unión kívüli népességet súlyosan érintő válsághelyzetekre – természeti katasztrófákra, emberi tevékenység kiváltotta katasztrófákra vagy strukturális válságokra – való felkészülés és azok sürgős kezelése.
Az uniós fellépések az emberiesség, semlegesség, pártatlanság és függetlenség alapvető humanitárius elvein nyugszanak és három eszközt foglalnak magukban: ezek a sürgősségi segítségnyújtás, az élelmiszersegély, valamint a menekültek és a lakóhelyüket elhagyni kényszerülő személyek segítése. A Humanitárius Segélyek és Polgári Védelem Főigazgatósága koordinálja ezeket a fellépéseket, és szorosan együttműködik a segítségnyújtást a helyszínen végrehajtó partnerekkel, elsősorban az ENSZ-szel és más nem kormányzati szervezetekkel.

Lásd még

  • Áttekintés az Európai Unióról: Humanitárius segítségnyújtás
  • További információk: az Európai Bizottság Humanitárius Segélyek és Polgári Védelem Főigazgatósága (EN) (FR)
Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére