RSS
Aakkosellinen hakemisto

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Humanitaarinen apu

Humanitaarinen apu

Euroopan unioni on maailman johtava humanitaarisen avun antaja. Apua annetaan rahoituksena, tavaroina, palveluina tai teknisenä apuna. Sen tarkoituksena on auttaa varautumaan kriiseihin ja toimimaan nopeasti kriisitilanteissa, joilla on huomattavia vaikutuksia unionin ulkopuolella asuviin ihmisiin olipa kyse luonnonkatastrofeista, ihmisten toiminnan aiheuttamista katastrofeista tai rakenteellisista kriiseistä.
Unionin toiminta perustuu inhimillisyyttä, neutraaliutta, tasapuolisuutta ja riippumattomuutta koskeviin humanitaarisiin periaatteisiin. Toimintaan kuuluu kolme välinettä: hätäapu, elintarvikeapu ja apu pakolaisille ja kotiseudultaan siirtymään joutuneille. Humanitaarisen avun pääosasto (ECHO) koordinoi tätä toimintaa ja toimii läheisessä yhteistyössä kumppaniensa kanssa, jotka huolehtivat avun jakamisesta käytännössä. Näitä kumppaneita ovat erityisesti Yhdistyneet Kansakunnat ja valtiosta riippumattomat järjestöt.

Katso myös

  • Yleiskatsaus Euroopan unionin toimintaan: Humanitaarinen apu ja pelastuspalvelu
  • Lisätietoa saa Euroopan komission humanitaarisen avun ja pelastuspalveluasioiden pääosasto (ECHO) (EN) (FR) verkkosivuilta.
Oikeudellinen huomautus | Tietoa sivustosta | Haku | Yhteydenotot | Sivun alkuun