RSS
Alfabetisk indeks

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Fødevaresikkerhed

Fødevaresikkerhed

Målet med EU's politik for fødevaresikkerhed er at beskytte forbrugernes sundhed og interesser, samtidig med at den garanterer et velfungerende indre marked. For at nå dette mål sørger EU for, at der fastsættes standarder for og føres kontrol med fødevarehygiejne, dyresundhed og dyrevelfærd, plantesundhed samt forebyggelse af risikoen for kontaminering med eksterne stoffer. EU fastsætter desuden regler for passende mærkning af disse fødevarer og produkter.
Politikken blev revideret i begyndelsen af dette årti i overensstemmelse med tilgangen "fra jord til bord". Der er hermed garanti for et højt fødevaresikkerhedsniveau i EU i alle led i produktions- og distributionskæden. Dette skridt vedrører såvel fødevarer fremstillet i EU som fødevarer importeret fra tredjelande.

Se endvidere

Juridisk meddelelse | Om dette websted | Søgning | Kontakt | Sidens top