RSS
Alfabetische index

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Buitenlandse handel

Buitenlandse handel

Het gemeenschappelijk handelsbeleid is een van de pijlers van de externe betrekkingen van de Europese Unie. Het is gebaseerd op een aantal uniforme voorschriften overeenkomstig de douane-unie en het gemeenschappelijk douanetarief en regelt de handelsbetrekkingen van de lidstaten met derde landen. De instrumenten voor handelsbescherming en marktoegang zijn vooral bedoeld om de Europese ondernemingen tegen handelsbelemmeringen te beschermen.
Als gevolg van de mondialisering is de Unie geëvolueerd en streeft zij naar de harmonieuze ontwikkeling van een eerlijke en duurzame wereldhandel. Zij moedigt de openstelling van de markten en de ontwikkeling van het handelsverkeer in het multilaterale kader van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) actief aan. Tegelijkertijd steunt zij in het kader van haar bilaterale betrekkingen de ontwikkelingslanden en -regio’s om ze door middel van preferentiële maatregelen in de wereldhandel te integreren.

Zie ook

Juridische mededeling | Over deze site | Zoeken | Contact | Naar boven