RSS
Betűrendes mutató
Az oldal 7 nyelven érheto el.
Új nyelvek:  CS - HU - PL - RO

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Bangladessel való együttműködési stratégia (2007–2013)

Az Európai Unió (EU) támogatja Banglades fenntartható fejlődését. E célból a partnerek együttműködési stratégiát fogadnak el, amelynek végrehajtásakor figyelembe kell venni a fejlesztés elsődleges szükségleteit.

JOGI AKTUS

The European Commission - Bangladesh Strategy Paper 2007-2013 (DE ) (EN ) (FR ) (Európai Bizottság – Banglades és az Európai Közösség együttműködési stratégiája 2007–2013).

ÖSSZEFOGLALÓ

Az új, 2001-ben elfogadott partnerségi megállapodás eredményeképp az Európai Unió (EU) és Banglades számos területen együttműködik. Az EU beavatkozásának első helyen támogatnia kell az országot a szegénység csökkentésében és a millenniumi fejlesztési célok megvalósításában.

Minden együttműködési projektnek érvényesítenie kell a nemek közötti egyenlőség védelmének, a vidékfejlesztésnek, az élelmiszer-biztonságnak, a környezetvédelemnek és a felelősségteljes állami kormányzásnak a célkitűzését.

Rövid távú prioritások

Ennek a stratégiának a célja, hogy felállítsa a társadalmi és a gazdasági fejlődés közötti egyensúlyt. Ily módon a partnerek az alábbi elsőbbségi intézkedési területeket határozzák meg:

  • humán és társadalmi fejlődés elérése olyan programok segítségével, amelyek támogatják az egészségügyet, a táplálkozást, az oktatáshoz való hozzáférést, a tisztességes foglalkoztatást és a szegénység elleni küzdelmet;
  • a felelősségteljes kormányzás, különösen a közpénzek kezelése, az igazságügyi rendszer és a jogállamiság területén;
  • az emberi jogok védelme, alapvetően a nők és a gyermekek, továbbá a kisebbségi csoportok, úgymint a menekültek és a fogyatékkal élő személyek jogai tiszteletben tartásának javítása;
  • gazdasági és kereskedelmi fejlődés az országnak a világkereskedelmi rendszerbe való integrációja, és a vállalkozások versenyképességének és a gazdasági termelés diverzifikálásának javítása érdekében.

Rövid távú prioritások

A stratégia végrehajtásának második szakasza során egy sor intézkedést kell megvalósítani az alábbi területeken:

  • a környezetvédelem és a katasztrófavédelem, melyek következményei elsősorban a népesség legszegényebb rétegeit érinti;
  • az élelmiszer-biztonság és a táplálkozás, annak érdekében, hogy fenntartható módon csökkentsék az alultápláltsági arányokat, különösen a vidéki övezetekben.
Utolsó frissítés: 14.07.2011
Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére