RSS
Betűrendes mutató
Az oldal 7 nyelven érheto el.
Új nyelvek:  CS - HU - PL - RO

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Vietnammal való együttműködési stratégia (2007–2013)

Az Európai Unió segítséget nyújt Vietnam fejlődéséhez, különösen a szegénység csökkentése, a felelősségteljes állami kormányzás, az egészségügyi ellátás fejlesztése, a gazdasági reform és az országnak a világgazdaságba történő integrációja terén.

JOGI AKTUS

Európai Bizottság – Vietnam Strategy Paper 2007-2013 (DE ) (EN ) (FR ) (Vietnam és az Európai Közösség együttműködési stratégiája 2007–2013).

ÖSSZEFOGLALÓ

Az Európai Unió (EU) és Vietnam együttműködési kapcsolatának elsődleges célja a szegénység csökkentése Vietnamban. Ezt a célt Vietnam társadalmi-gazdasági fejlesztési tervével és a millenniumi fejlesztési célokkal összhangban tűzték ki.

Az együttműködés kiemelt területei

Ez a stratégia korlátozott számú együttműködési területet határoz meg a fejlesztési támogatás hatékonysága növelésének érdekében. Az együttműködési intézkedéseket elsősorban a fejlesztési együttműködés eszköze finanszírozza. Az intézkedések az alábbiakat támogatják:

  • a társadalmi-gazdasági fejlődés, különösen az állami politika átalakítása és a pénzügyi eszközök növelése, beleértve a nemzetközi adományozók mozgósítását is;
  • az egészségügy, különösen az ellátásokhoz való hozzájutás javítása, az infrastruktúra fejlesztése és a lakosság szociális védelmének kiterjesztése.

Ezenfelül az EU támogatja Vietnam kereskedelmét, hogy segítse az országot abban, hogy kihasználja nemzetközi kereskedelmének fejlődését és a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) való csatlakozását. Az együttműködésnek hozzá kell járulnia a kereskedelmi politikáknak, valamint a munkavállalókra, vállalkozásokra, beruházásokra és az exportált termékekre alkalmazandó jogi szabályozás kidolgozásához.

A kereskedelem növekedésének pozitívan kell befolyásolnia a szegénység csökkentését és az ország fenntartható fejlődését.

Politikai párbeszéd

A partnerek stratégiai párbeszédet folytatnak, különösen a közintézmények, a közigazgatás, a felelősségteljes kormányzás és az emberi jogok erősítése érdekében.

Ezenkívül a kiemelt területeket egy sor tematikus célkitűzés egészíti ki. Ezeket az Európai Stabilitási Eszköz segítségével lehet megvalósítani. E célkitűzések a következők:

  • a demokrácia és az emberi jogok;
  • a civil társadalom fejlesztése;
  • a migrációk és a menekültügyi politika;
  • a humán és társadalmi fejlődés;
  • a környezetvédelem és a természeti erőforrások fenntartható kezelése;
  • a felsőoktatás.

Átfogó kérdések

Az együttműködési intézkedéseknek kedvezően kell befolyásolniuk a férfiak és nők közötti egyenlőséget, a HIV/AIDS elleni küzdelmet, a környezetvédelmet, a demokráciát, a felelősségteljes kormányzást és az emberi jogokat.

Háttér

Vietnam és az EU 2007-ben egy partnerségi és társulási megállapodás elfogadásának köszönhetően tárgyalásokat kezdtek a kapcsolataik elmélyítése érdekében.

Utolsó frissítés: 08.07.2011
Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére