RSS
Betűrendes mutató
Az oldal 7 nyelven érheto el.
Új nyelvek:  CS - HU - PL - RO

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Indonéziával való együttműködési stratégia (2007–2013)

Az Európai Unió és Indonézia közötti partnerség célja elsősorban a szegénység elleni küzdelem Indonéziában, továbbá az ország stabilitásának javítása. A partnerek meghatározzák az együttműködés számos prioritási területét, amelyeket tematikus intézkedésekkel egészítenek ki.

JOGI AKTUS

The European Commission - Indonesia Strategy Paper 2007-2013 (DE ) (EN ) (FR ) (Európai Bizottság - Indonézia és az Európai Közösség együttműködési stratégiája 2007–2013).

ÖSSZEFOGLALÓ

Indonézia elkötelezte magát az Európai Unió (EU) által támogatott politikai és gazdasági stabilizációs folyamat mellett. Ez az együttműködési stratégia támogatja a millenniumi fejlesztési célokat is, amelyek továbbra is az ország prioritásai maradnak, ahol a lakosság nagy része szegénységben él.

Az együttműködés kiemelt területei

Az oktatás és a szakképzés kiemelt intézkedési területek. Az EU beavatkozásának részt kell vennie az alapfokú oktatási, a szakképzési és a felsőoktatási rendszerek javításában. A partnerek által kitűzött cél az iskolázottsági ráta növelése és az oktatásnak a fenntartható fejlődés igényeihez való hozzáigazítása.

AZ EU támogatja a kereskedelmi és beruházási reformprogramot az ország gazdasági teljesítményének gyorsítása, és annak a nemzetközi kereskedelmi rendszerbe való integrációjának érdekében. A reformok társadalmi és környezeti hatását ellenőrzés alatt kell tartani. A reformok az EU-nak és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) országai közötti szabadkereskedelmi zóna kialakítása a keretében működnek.

Ezenfelül meg kell erősíteni az igazságszolgáltatási és bűnüldözési rendszer működését. Ebből a célból az együttműködési intézkedések támogatják az intézményi reformokat, a felelősségteljes kormányzást, az emberi jogokat, a korrupció és a szervezett bűnözés elleni harcot. A civil társadalom szerepét különösen ösztönözni kell a reformok levezetésében.

Ezeken a kiemelt területeken túl a partnerek egy sor tematikus intézkedést is bevezetnek, különösen a demokrácia és az emberi jogok, a civil társadalom támogatása, az élelmiszer-biztonság, a menekültügyi politika és a migráció terén.

Az együttműködés általános területei

Egyes területeket átfogó módon kell beépíteni a partnerség keretében előirányzott intézkedésekbe. Ezek a következők:

  • a környezetvédelem, különösen az illegális fakitermelés elleni küzdelem érdekében;
  • a konfliktusok megelőzése és válasz azoknak a régióknak az igényeire, amelyek konfliktushelyzetből lábalnak ki;
  • a nemek közötti egyenlőség, amely a demokratikus életben is érvényesül;
  • a kormányzás, a közpénzek kezelése és átláthatósága;
  • az emberi jogok és az őslakos népek védelme, a közpénzek kezelése és átláthatósága;
  • a HIV/AIDS elleni küzdelem;
  • a globalizációnak a társadalmi kohézióra tett hatásának ellenőrzése és a tisztességes foglalkoztatás előmozdítása.
Utolsó frissítés: 12.07.2011
Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére