RSS
Betűrendes mutató
Az oldal 9 nyelven érheto el.
Új nyelvek:  CS - HU - PL - RO

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


A Fülöp-szigetekkel való együttműködési stratégia (2007–2013)

Az Európai Unió és a Fülöp-szigetek partnerségének középpontjában a szegénység csökkentése és a gazdaság fejlesztése áll. Az EU beavatkozásának hozzá kell járulnia a alapszolgáltatásokhoz való hozzáférés javításához, a gazdasági, társadalmi és politikai reformokhoz, valamint az ország stabilitásához.

JOGI AKTUS

The European Commission - Philippines Strategy Paper 2007-2013 (DE ) (EN ) (FR ) (Európai Bizottság – Az EK és a Fülöp-szigetek együttműködési stratégiája 2007 – 2013).

ÖSSZEFOGLALÓ

Az Európai Unió (EU) és a Fülöp-szigetek közötti partnerség a szegénység csökkentését és a javak igazságos elosztását tűzte ki központi célul. Bár az ország elért egy közepes fejlettségi szintet, a népesség nagy része azonban továbbra is a szegénységi küszöb alatt él. Ezt a helyzetet részben a magas fokú demográfiai növekedés és a gyenge gazdasági növekedés magyarázza.

Együttműködési területek

Ezt a stratégiát kiemelt intézkedések szerint kell végrehajtani, az alábbiak érdekében:

  • a szegénységet csökkentő politika kidolgozása és a millenniumi fejlesztési célok megvalósítása;
  • a gazdasági reformok és a felelősségteljes állami kormányzás előmozdítása;
  • az alapvető szociális szolgáltatások megszervezése, többek között az egészségügyi ellátásokhoz és az oktatáshoz való hozzájutás javítása érdekében.

Ezen felül a partnerségnek lehetővé kell tennie a kereskedelem és a beruházások ösztönzését, illetve azt, hogy fokozódjon a növekvő kereskedelemnek az ország fejlettségi szintjére kifejtett kedvező hatása.

Átfogó kérdések

Általánosságban az együttműködési intézkedéseknek lehetővé kell tenniük, hogy javuljon a kormányzás, az emberi jogok, a férfiak és nők közötti egyenlőség, a gyermekek és kisebbségek jogai, valamint a környezetvédelem, a konfliktusmegelőzés és az ország stabilitása.

Regionális tematikus programok

A Fülöp-szigetek több regionális együttműködési mechanizmusban vesz részt, például a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségében (ASEAN), az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködésben (APEC) (EN) és a politikai párbeszéd érdekében tartott Ázsia–Európa csúcstalálkozókon (ASEM) (DE) (EN) (FR).

Ezek a szervezetek keretet nyújtanak az együttműködéshez, valamint a demokráciáról és az emberi jogokról, a migrációról, a környezetvédelemről, a társadalompolitikáról és az egyetemek csereprogramjairól szóló párbeszédhez.

Utolsó frissítés: 12.07.2011
Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére