RSS
Abecedno kazalo

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Spopadanje s podnebnimi spremembami

Okolje

Podnebne spremembe so eden izmed največjih izzivov, s katerimi se bo človeštvo soočilo v prihodnjih letih. Naraščanje temperatur, taljenje ledenikov ter čedalje pogostejše suše in poplave so dokaz, da se podnebne spremembe zares dogajajo. Tveganja za celoten planet in prihodnje generacije so izredno velika, zato moramo nujno ukrepati.
Evropska unija se že več let zavzema za spopadanje s podnebnimi spremembami tako na notranji kot mednarodni ravni, zato je to postavila v sam vrh programa EU, kar kaže tudi evropska politika na področju podnebnih sprememb. EU si prizadeva za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov na vseh svojih področjih dejavnosti, da bi dosegla naslednje cilje: učinkovitejša poraba manj onesnažujoče energije, oblikovanje čistejših in bolj usklajenih prometnih možnosti, prevzemanje večje odgovornosti do okolja s strani podjetij, kar ne bi ogrozilo njihove konkurenčnosti, zagotavljanje okolju prijaznega načrtovanja rabe zemljišč in kmetijstva ter ustvarjanje pogojev, spodbudnih za raziskave in inovacije.

Pravno obvestilo | O spletišču | Išči | Kontakt | Na vrh