RSS
Index alfabetic

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Lupta împotriva schimbărilor climatice

Mediu

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale omenirii în anii următori. Creşterea temperaturilor, topirea gheţarilor, secetele şi inundaţiile din ce în ce mai frecvente sunt toate semne că schimbările climatice se petrec cu adevărat. Riscurile pentru întreaga planetă şi pentru generaţiile viitoare sunt enorme, astfel că trebuie să acţionăm urgent.
De mai mulţi ani, Uniunea Europeană s-a angajat în lupta împotriva schimbărilor climatice, atât la nivel intern, cât şi pe scena internaţională, făcând din aceasta o prioritate a agendei UE, reflectată în politica europeană privind schimbările climatice. Într-adevăr, UE ia măsuri pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în toate domeniile sale de activitate şi pentru a atinge următoarele obiective: un consum mai eficace bazat pe o energie mai puţin poluantă, opţiuni de transport mai ecologice şi mai echilibrate, responsabilizarea întreprinderilor cu privire la mediu fără a compromite competitivitatea acestora, o politică de amenajare a teritoriului şi o agricultură mai ecologică, precum şi crearea unui cadru care să favorizeze cercetarea şi inovarea.

Aviz juridic | Despre site | Căutare | Contact | Începutul paginii