RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Az éghajlatváltozás elleni küzdelem

Környezet

Az éghajlatváltozás az egyik legnagyobb kihívás, amellyel az emberiségnek a következő években szembe kell néznie. A hőmérséklet emelkedése, a gleccserek olvadása és az egyre gyakrabban bekövetkező aszályok, árvizek mind azt jelzik, hogy az éghajlat valóban változik. Óriási veszély fenyegeti az egész bolygót és a jövő nemzedékeket, ezért sürgősen cselekednünk kell.
Az Európai Unió úgy belső, mint nemzetközi szinten már évek óta elkötelezte magát az éghajlatváltozás elleni küzdelem mellett, és ez a kérdés előkelő helyen szerepel az Unió napirendjén – amint ezt az európai éghajlat-változási politika is tükrözi. Az EU valójában minden tevékenységi területén fellép üvegházhatásúgáz-kibocsátások csökkentése érdekében, és ebben az összefüggésben a következő célkitűzések elérésére törekszik: kevésbé szennyező energiák hatékonyabb felhasználása, tisztább és kiegyensúlyozottabb közlekedési lehetőségek megteremtése, a vállalatok környezeti felelősségvállalásának ösztönzése azok versenyképességének hátráltatása nélkül, környezetbarát földhasználati tervezés és mezőgazdaság meghonosítása, valamint a kutatásnak és innovációnak kedvező feltételek megteremtése.

Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére