RSS
Alfabetische index

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Duurzame ontwikkeling

Milieu

Volgens de traditionele definitie is duurzame ontwikkeling "ontwikkeling waarbij aan de behoeften van de huidige generatie tegemoet wordt gekomen zonder dat toekomstige generaties eenzelfde kans wordt ontnomen". Waar het dus op aankomt is dat de huidige groei niet fnuikend is voor de toekomstige generaties. Duurzame ontwikkeling, en het beleid dat hierop is gericht, omvat dus drie aspecten - een economisch, een sociaal en een milieuaspect – en deze moeten in evenwicht zijn.
De strategie voor duurzame ontwikkeling die in 2001 werd goedgekeurd en in 2005 werd aangepast vindt verder haar beslag - onder meer - in het principe dat milieumaatregelen geïntegreerd moeten worden in alle Europese beleidsterreinen die gevolgen hebben voor het milieu.

Juridische mededeling | Over deze site | Zoeken | Contact | Naar boven