RSS
Aakkosellinen hakemisto

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Luonnon ja biologisen monimuotoisuuden suojelu

Ympäristö

Kaupunkien ja infrastruktuurien lisääntyminen, luonnonvarojen liikakäyttö, pilaantumisen monet muodot ja tulokaslajien leviäminen ekosysteemeihin aiheuttavat huomattavaa vahinkoa biologiselle monimuotoisuudelle. Koko Euroopan mantereella 42 prosenttia nisäkkäistä, 15 prosenttia linnuista ja 52 prosenttia makean veden kaloista on uhanalaisia. Lisäksi noin 1 000 kasvilajia on erittäin suuressa vaarassa kuolla tai ne ovat jo lähes kuolleet sukupuuttoon.
Jotta voitaisiin suojella biologista monimuotoisuutta ja välttää eläin- ja kasvilajien kuoleminen sukupuuttoon, Euroopan unioni on luonut suojeltujen alueiden laajan verkon (Natura 2000 -verkon), ja biologisen monimuotoisuuden suojelu on asetettu yhdeksi tärkeimmistä tavoitteista ympäristöä koskevassa kuudennessa toimintaohjelmassa.

Oikeudellinen huomautus | Tietoa sivustosta | Haku | Yhteydenotot | Sivun alkuun