RSS
Aakkosellinen hakemisto

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Ympäristö

Ympäristö

Ympäristö on ihmiselle elintärkeä elementti: ympäristöstä saadaan vettä, ravintoa, happea, energiaa ja paljon muuta. Ihmisen on suojeltava ympäristöään ja käytettävä sitä hyväkseen järkevällä tavalla, sillä pelissä on hänen terveytensä ja jopa hänen olemassaolonsa.
Eurooppa on sitoutunut 1970-luvun alusta alkaen toimimaan ympäristön hyväksi: Euroopassa on toteutettu toimia ilman- ja vedenlaadun suojelemiseksi, luonnonvarojen ja biologisen monimuotoisuuden säilyttämiseksi sekä jätteiden ja haitallisia vaikutuksia aiheuttavien toimien hallitsemiseksi niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla.
Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 174 artiklaan perustuvan Euroopan ympäristöpolitiikan tavoitteena on varmistaa eurooppalaisen yhteiskuntamallin kestävä kehittäminen, olivatpa sitten kyseessä tiettyihin ympäristöongelmiin liittyvät korjaavat toimenpiteet tai muita politiikkoja sivuavat tai niihin sisältyvät toimenpiteet.

Katso myös

Oikeudellinen huomautus | Tietoa sivustosta | Haku | Yhteydenotot | Sivun alkuun