RSS
Alfabetische index

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Ondernemingen

Ondernemingen

Zonder welvarende ondernemingen geen welvarend Europa. De ondernemingen zijn namelijk in hoge mate bepalend voor groei en werkgelegenheid, en bij de nieuwe start van de Lissabonstrategie in 2005 werd het ondernemingen- en industriebeleid tot een van de prioriteiten van Europa verheven.
In artikel 173 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie stelt de Europese Unie (EU) zich ten doel optimale omstandigheden voor het concurrentievermogen te scheppen.
De instandhouding van dit concurrentievermogen is een permanente uitdaging. Daarom wil de EU een gunstig klimaat creëren voor initiatieven, de ontwikkeling van het bedrijfsleven, industriële samenwerking en de verbetering van het industrieel potentieel van het beleid op het gebied van innovatie, onderzoek en technologische ontwikkeling. Laatstgenoemd beleid is van cruciaal belang om het hoofd te bieden aan de wereldconcurrentie.

Zie ook

  • Overzicht van de activiteiten van de Europese Unie: Ondermeningen.
  • Aanvullende informatie op de website van Directoraat Generaal Ondernemingen en Industrie (DE)(EN)(FR) van de Europese Commissie en op de site Uw Europa - Bedrijfsleven.
Juridische mededeling | Over deze site | Zoeken | Contact | Naar boven