RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Vállalkozás

Vállalkozás

Európa jóléte vállalkozásainak boldogulásán múlik. A vállalkozások kulcsfontosságú elemei a növekedésnek és a foglalkoztatásnak, és a lisszaboni stratégia 2005-ös megújítása a vállalkozás- és iparpolitikát Európa egyik prioritásává tette.
Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 173. cikke alapján az Európai Unió (EU) azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a lehető legjobb feltételeket teremti meg a versenyképességnek.
A versenyképesség fenntartása folyamatos kihívást jelent. Ezért az EU célja, hogy olyan környezet megteremtését ösztönözze, amely kedvez a kezdeményezőkészségnek, a vállalkozások fejlődésének, az ipari együttműködésnek, valamint az innovációs, kutatási és technológiai fejlesztési politikákban rejlő ipari lehetőségek kiaknázásának. Ezek a politikai intézkedések elsődleges fontosságúak a globális verseny összefüggésében.

Lásd még

Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére