RSS
Abecedno kazalo

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Poslovno okolje

Podjetništvo

Proces zagona in razvoja podjetja ni samo avantura, temveč tudi pravi izziv. Da bi pri tem pomagali podjetnikom, je pomembno, da ustvarimo ugodno poslovno okolje.
Zagotavljanje lažjega dostopa do finančnih sredstev, bolj jasna in učinkovitejša zakonodaja ter razvoj podjetniške kulture in podpornih mrež za podjetja so temeljnega pomena za zagon in rast podjetij.
Vendar pa ustvarjanje ugodnega poslovnega okolja ne pomeni zgolj izboljšanja potenciala rasti podjetij. Pomeni tudi, da se Evropa spreminja v prostor, v katerem je koristno vlagati in delati. Na ta način spodbujanje družbene odgovornosti podjetij prispeva k večji privlačnosti podjetij v Evropi.
Mala in srednje velika podjetja (MSP) predstavljajo 99 % evropskih podjetij. Zaradi svoje majhne velikosti so zelo občutljiva za spremembe v industriji in okolju, v katerem delujejo. Zato je zelo pomembno za njihovo dobrobit, da so v središču politične pozornosti.

Pravno obvestilo | O spletišču | Išči | Kontakt | Na vrh