RSS
Alfabetische index

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Ondernemingsklimaat

Ondernemingen

De oprichting en uitbreiding van een onderneming is niet alleen een spannend avontuur maar ook een grote uitdaging. Om ondernemers hierbij te helpen is een gunstig ondernemingsklimaat van het grootste belang.
Eenvoudiger toegang tot financiering, duidelijkere en doeltreffendere wetgeving, de ontwikkeling van een ondernemerscultuur en ondersteunende netwerken voor ondernemingen zijn van onschatbare waarde voor beginnende en groeiende ondernemingen.
Maar het scheppen van een gunstig ondernemingsklimaat houdt meer in dan alleen hun groeimogelijkheden verbeteren; het betekent ook dat van Europa een ruimte gemaakt moet worden waar het goed investeren en werken is. Zo draagt de bevordering van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap ertoe bij dat het in Europa aantrekkelijker zakendoen wordt.
Het midden- en kleinbedrijf (mkb) maakt 99 % uit van de Europese ondernemingen. Door hun kleine omvang zijn deze ondernemingen erg gevoelig voor veranderingen in het bedrijfsleven en de omgeving waarin zij opereren. Daarom is het belangrijk dat het beleid grote aandacht aan hun welzijn besteedt.

Juridische mededeling | Over deze site | Zoeken | Contact | Naar boven