EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Malta - Ympäristö

Lyhyen aikavälin ensisijaiset tavoitteet:

  • Maltan on omaksuttava strategia ja yksityiskohtainen, direktiivikohtainen ohjelma EU:n ympäristösäännöstön saattamiseksi osaksi maan lainsäädäntöä sekä sen täytäntöönpanemiseksi ja soveltamiseksi erityisesti antamalla puitesäädöksiä ja alakohtaisia säädöksiä sekä valmistelemalla tarvittavat täytäntöönpanosäädökset
  • sen on laadittava (direktiivikohtainen) kustannusarvioihin sekä todellisiin julkisiin ja yksityisiin rahoituslähteisiin perustuva vuosittainen rahoitussuunnitelma
  • sen on saatettava ympäristövaikutusten arvioinnista annettu direktiivi osaksi kansallista lainsäädäntöä ja sovellettava sitä.

Arviointi (marraskuu 2001)

Ympäristösuojelun puitelainsäädäntö hyväksyttiin. Ympäristövaikutusten arviointia koskeva direktiivi hyväksyttiin, mutta strategioita yhteisön säännöstön saattamiseksi osaksi kansallista lainsäädäntöä ja täytäntöönpanemiseksi ei vielä ole. Myöskään rahoitussuunnitelmaa ei vielä ole laadittu.

Arviointi (lokakuu 2002)

Malta edistyi hyvin yhteisön säännöstön saattamisessa osaksi kansallista lainsäädäntöään etenkin horisontaalisen lainsäädännön, jätehuollon, teollisuudesta peräisin olevien saasteiden torjumisen ja luonnonsuojelun alalla. Luonnonsuojelun ja erityisesti lintujensuojelun alalla on kuitenkin ryhdyttävä lisätoimiin. Yhteisön säännöstön täytäntöönpanoon tähtääviä ohjelmia laadittiin, ja täytäntöönpano aloitettiin puitedirektiiveistä, jotka koskevat kaatopaikkoja, pakkauksia ja pakkausjätteitä, yhdyskuntajätevesien käsittelyä, lyijyä sisältävää bensiiniä ja teollisuusriskien hallintaa. Jätteiden alalla on kuitenkin tehtävä vielä paljon töitä.

Arviointi (marraskuu 2003)

Katso yhteisön säännöstön voimaansaattamista käsittelevät tiivistelmät.

Keskipitkän aikavälin ensisijaiset tavoitteet:

  • Maltan on saatettava yhteisön säännöstön saattaminen osaksi kansallista lainsäädäntöään ja sen täytäntöönpano päätökseen ja kiinnitettävä erityistä huomiota puitesäädöksiin, laaja-alaiseen lainsäädäntöön sekä luonnonsuojelua, vedenlaatua ja jätehuoltoa koskevaan lainsäädäntöön
  • sen on vahvistettava instituutionaalista, hallinnollista ja tilanteen seurantavalmiuttaan
  • sen on sisällytettävä kestävän kehityksen periaatteet kaikkien muiden alojen politiikkojen määrittelyyn ja täytäntöönpanoon.

Arviointi (marraskuu 2001)

Puitelainsäädännön, horisontaalisen lainsäädännön, jätehuollon, luonnonsuojelun ja vesien suojelun aloilla edistyttiin vain vähän. Malta ei edistynyt ollenkaan hallinnollisten valmiuksien alalla. Kestävän kehityksen sisällyttämisessä alakohtaisiin politiikkoihin edettiin vain vähän.

Arviointi (lokakuu 2002)

Hallinnollisia valmiuksia ja valvonta- ja täytäntöönpanovalmiuksia parannettiin perustamalla uusi ympäristönsuojelun toimivaltainen viranomainen. Ympäristökysymysten sisällyttämiseen muiden alakohtaisten politiikkojen suunnitteluun ja täytäntöönpanoon on kuitenkin kiinnitettävä jatkuvasti huomiota.

Arviointi (marraskuu 2003)

Katso yhteisön säännöstön voimaansaattamista käsittelevät tiivistelmät.

Kypros, Latvia, Liettua, Malta, Puola, Slovakia, Slovenia, Tšekki, Unkari ja Viro allekirjoittivat liittymissopimuksen 16. huhtikuuta 2003 ja liittyivät Euroopan unionin jäseniksi 1. toukokuuta 2004.

VIITTEET

Päätös 2000/249/EY, 20.3.2000EYVL L 78, 29.3.2000

Komission kertomus KOM(2001) 700 lopullinen - SEK(2001) 1751Ei julkaistu EYVL:ssä

Komission kertomus KOM(2002) 700 lopullinen - SEK(2002) 1407Ei julkaistu EYVL:ssä

Komission määräaikaiskertomus KOM(2003) 675 lopullinen - SEK(2003) 1206Ei julkaistu EUVL:ssä

Sopimus liittymisestä Euroopan unioniin [EYVL L 236, 23.9.2003]

Viimeisin päivitys 19.11.2004

Top