RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Megújuló energia

Energia

A megújuló energiaforrások – a szélenergia, a napenergia (hőenergia és fotovoltaikus energia), a vízenergia, az ár-apály energia, valamint a geotermikus és a biomassza-energia – kulcsfontosságú alternatívát jelentenek a fosszilis üzemanyagokkal szemben. E források kihasználása nemcsak az energia-előállítás és energiafogyasztás során kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentésében segít, de hozzájárul ahhoz is, hogy az Európai Unió (EU) kevésbé függjön a fosszilis üzemanyagok (elsősorban a kőolaj és a köldgáz) behozatalától.
Az EU azt az ambiciózus célt kívánja elérni, hogy a teljes energiaszerkezetének 20%-a fenntartható forrásból kerüljön ki, és ennek érdekében erőfeszítéseit a tervek szerint a villamosáram-termelési és fűtési-hűtési ágazatra, valamint a bioüzemanyagokra kívánja összpontosítani. Ami a – szinte kizárólag a kőolajtól függő – közlekedést illeti, a Bizottság reméli, hogy 2020-ra az összes üzemanyag-fogyasztáson belül a bioüzemanyagok aránya eléri a 10%-ot.

Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére