RSS
Alfabetisk lista

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Den inre marknaden fφr energi

Energi

Ett prioriterat mål för EU är att skapa en verklig inre marknad för energi.

En faktisk, konkurrensutsatt inre marknad för energi skulle vara ett strategiskt instrument för att erbjuda de europeiska konsumenterna ett val mellan olika gas- och elleverantörer till jämlika priser, och för att ge alla företag tillträde till marknaden, inte minst små och medelstora företag och företag som investerar i förnybara energikällor. Det är viktigt att skapa förutsättningarna för en enklare handel med utsläppsrätter för koldioxid.

En konkret förutsättning för att man ska kunna tala om en inre energimarknad är framför allt att det finns ett tillförlitligt och sammanhängande energinät inom EU, och, därför, att tillräckliga investeringar görs i infrastrukturen. En verkligt sammankopplad marknad bidrar därför till diversifiering, och därmed till försörjningstrygghet.

Rättsligt meddelande | Om webbplatsen | Sök | Kontakt | Till början