RSS
Alfabetische index

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Interne energiemarkt

Energie

Een van de prioritaire doelstelling van de Europese Unie (EU) is een echte interne markt voor energie tot stand te brengen. Een concurrerende interne energiemarkt is een strategisch instrument: hierdoor kan de Europese consument tegen billijke prijzen gas en elektriciteit betrekken bij verschillende leveranciers en krijgen alle ondernemingen, met name de kleinste en die welke in hernieuwbare energie investeren, toegang tot de markt. Voorts creëert een dergelijke markt een kader waarin de werking van het systeem van handel in CO2-emissierechten wordt vergemakkelijkt.
De interne energiemarkt kan pas realiteit worden als allereerst werk wordt gemaakt van een Europees energienetwerk dat betrouwbaar en coherent is, dus als eerst wordt geïnvesteerd in infrastructuur. Een markt met terdege gekoppelde netten kan bijdragen tot de diversificatie van de energievoorziening en bijgevolg tot de continuïteit daarvan.

Juridische mededeling | Over deze site | Zoeken | Contact | Naar boven