RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Foglalkoztatás- és szociálpolitika

Foglalkoztatás- és szociálpolitika

Az európai társadalom változáson megy keresztül olyan különféle tényezők hatására, mint a technológia fejlődése, a kereskedelmi globalizáció és a népesség idősödése. Az európai foglalkoztatás-, szociál- és esélyegyenlőségi politika hozzájárul az emberek életkörülményeinek javításához, ezáltal a fenntartható növekedéshez és a társadalmi kohézió növeléséhez is. Az Európai Unió (EU) úttörő szerepet vállal a társadalmi változások beindításában. Védelmező jogi keretet vezetett be az európai polgárok számára. Megerősíti a tagállamok közötti együttműködést és a nemzeti politikák koordinációját és harmonizációját, valamint ösztönzi a helyi hatóságok, szakszervezetek, munkáltatói szervezetek és egyéb érdekelt felek részvételét.

A szakpolitika kiemelt céljai a foglalkoztatás növelése és a munkavállalók mobilitásának fokozása, a foglalkoztatás minőségének és a munkafeltételeknek a javítása, a munkavállalók tájékoztatása és véleményük megkérdezése, a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem, a férfiak és nők közötti egyenlőség előmozdítása, valamint a szociális védelmi rendszerek korszerűsítése.

Lásd még

Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére