RSS
Abecedno kazalo

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Varstvo gospodarskih in pravnih interesov potrošnikov

Potrošniki

Evropska unija je določila pravila, usmerjena v varstvo gospodarskih in pravnih interesov potrošnikov v času trajanja pogodb, ki so jih sklenili s poslovnimi subjekti, ter v primeru sporov.
EU je predvsem uvedla prepoved nepoštenih trgovinskih praks, olajšala je izvensodno poravnavo in reševanje sporov majhne vrednosti ter uskladila postopke za prenehanje kršitev v interesu potrošnikov. Vzpostavila je tudi evropsko informacijsko mrežo ter mrežo nacionalnih organov, da bi zagotovila učinkovito uporabo potrošniške zakonodaje.
EU si tudi prizadeva za okrepitev pravne varnosti z usklajevanjem pravil, ki se nanašajo na nekatere transakcije, kot je elektronsko poslovanje, ali nekatere vrste pogodb, poleg pravil, ki se nanašajo na posebne sektorje, kot sta prometni ali finančni sektor.

Pravno obvestilo | O spletišču | Išči | Kontakt | Na vrh